Miénk a vár! Ingyenes várfesztivál a Vajdahunyadvárban

Miénk a vár! Ingyenes várfesztivál a Vajdahunyadvárban

A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő közönséget – tudtuk meg a rendezvény Facebook oldaláról.

Fotó: OTS

Az ötödször megrendezésre kerülő Miénk a vár! fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a magyar várakkal, kulturális és történelmi hagyományokkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé.

A Múzeum egyedi kiállítási ajánlatai, várak, múzeumok játékos ismeretterjesztő bemutatkozása, a Hadtörténeti Múzeum történeti kiállítása, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, országos baba és mackókiállítás, valamint játszóház és planetárium biztosítják a kellemes hangulatot.

A június 3-án megrendezendő eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal más várak és a váraknak otthont adó települések is bemutatkoznak, de a Nemzeti Kastélyprogramról és Nemzeti Várprogramról is többet tudhatnak meg az érdeklődők.

Fotó: OTS

Részletes program és további információ: a www.mienkavar.hu honlapon és a www.mmgm.hu oldalakon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek