Dubaj az állatoktól sem sajnálja a pénzt: teljesen új köntösbe öltözteti állatkertjét

Dubaj az állatoktól sem sajnálja a pénzt: teljesen új köntösbe öltözteti állatkertjét

 

A jelek szerint Dubaj, a sivatagi Disneyland ismét olyan fejlesztésbe fogott, melynek a gyerekek örülnek majd a legjobban. A dubaji állatkert közel ezer lakója kerül majd át az új Dubai Safari Park-ba, ahol a jelenleginél sokkal jobb körülmények között élhetnek majd, tudtuk meg a Dubaj turizmusáért felelős DTCM képviseletétől.

Galléros túzokpárFotó: DTCM képviselet

A száztizenkilenc hektáros új park, mely teljes egészében felváltja a jelenlegi állatkertet, a tervek szerint 2017 végén nyílik meg, és összesen négyezer állatnak ad majd otthont.

Timothy Husband, a park ausztrál nemzetiségű technikai igazgatója megerősítette, hogy számos idősebb állat itt a lehető legjobb körülmények között élheti majd „nyugdíjas" éveit, ők a nagyközönség számára nem lesznek látogathatók. Némely állat pedig részt vesz majd egy nemzetközi programban, ahol egyes fajok kritikusan lecsökkent egyedeit próbálják szaporítani és megmenteni a kipusztulástól. Amelyiket lehet, természetes élőhelyeikre igyekeznek majd visszatelepíteni.

„Ez lesz az első közel-keleti állatkert, mely tagja a WAZA-nak (Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége). Itt egyetlen állat eladása sem kerülhet szóba, de adhatunk át, ill. cserélhetünk más állatkertekkel. Szeretnénk a lehető legtöbbet nyújtani, a legtöbbet adni, mert ez a park egy újabb ékkő lesz Dubaj koronáján" – tette hozzá Timothy Husband. Dubajt ismerve ezért is érdemes lesz oda elmenni majd.

Gazellák DubajbanFotó: Dubaj turizmusáért felelős DTCM képviselet

Újabb cikkünk ebben a témában:

Több izgalmas új attrakcióval bővül a dubaji paletta 
Dubaj történelmét és élővilágát is közelebbről ismerhetik meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek