Karácsonyi hangszersimogatót tartanak Óbudán

  Régi karácsonyi dalok szólalnak meg új hangszerelésben a Hangszersimogató Karácsony - Öröm hallik mindenfelől című albumon, amelyet december 17-én mutatnak be Óbudán, ahol a gyerekek hangszersimogató foglalkozáson is részt vehetnek.

  Fotó: Hangszersimogató Facebook

  A szinte már feledésbe merülő régi karácsonyi dalokat Korzenszky Klára gyűjtötte össze és az ő tolmácsolásában hallhatja a közönség. A dalok hangszerelésekor a szövegekből indultak ki, így lett például a Pásztorok, keljünk fel egy ösztönző, életvidám dal - mondta el Bársony Bálint zenész, zeneszerző az M1 csütörtöki műsorában.

  A Hangszersimogató foglalkozást azért indították el 7 éve, mert arra gondoltak, hogy szükség van egy olyan felületre, ahol a gyerekek nyugodtan kipróbálhatják a hangszereket - fűzte hozzá. A december 17-i eseményen az albumról 12-13 dal csendül fel, emellett közös zenélésen és éneklésen vehetnek részt az érdeklődők a 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központban.

  Fotó: Hangszersimogató Facebook

  Korzenszky Klára előadóművész, gyermekpszichológus kiemelte, hogy a magyar néphagyományban olyan fantasztikus népdalok és szokások kristályosodtak ki az évezredek alatt, amelyek mára szövegükkel és dallamvilágukkal is azt a harmóniát közvetítik, amire az embereknek szükségük van. A Hangszersimogató tagjai Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője, valamint Bársony Bálint és Zenekara.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!