Nyomozós játékkert nyílik a Vajdahunyadvárban

Újabb látványosnak ígérkező interaktív kiállítás nyílik szeptember 24-én a Vajdahunyadvárban. A kiállításra belépve a látogatók egy képzeletbeli holdfényes kertben találják magukat, miközben szinte észrevétlenül is részesei lesznek egy kalandos éjszakai nyomozásnak.

Fotó: F Exhibition

A telihold első sugara egy ismeretlen lábnyomára vetül, a távolból madárrikoltás, éles üvegcsörömpölés, fojtott nevetés, elhaló dallam zaját hozza a hűvös esti szél. Vajon miféle bajkeverő settenkedik az éj leple alatt? Bogozzuk ki együtt a talányos eset kusza szálait, de vigyázat, az agyafúrt csínytevő könnyen túljárhat az eszünkön! - figyelmeztetnek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum oldalán, ahol ezúttal nem egy Varázskastélyba, hanem egy holdfénnyel megvilágított kertbe és egy izgalmas nyomozásra hívják a látogatókat.

Az Éjszakai nyomozás–Detektívjáték holdfényben című kiállítás területére lépve a látogatók egy kertbe csöppennek, ahol egy rejtélyes, éjszakai nyomozás részeseként egy ravasz bajkeverő nyomába eredhetnek. A sejtelmes hangulatú kertben barangolva a látogatók felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét, és találkozhatnak a kert különös lakóival: Szikrázóval, Bódítóval, a Szürkületi Vadásszal és az Éjjellátóval is.

Fotó: F Exhibition

A látogatók a múzeum termeit járva előbb kitanulhatják a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűneset helyszínére érkezve, elemlámpa fényénél sikerrel gyűjthessék be az árulkodó bűnjeleket és hátrahagyott bizonyítékokat. A múzeum több termén végigfutó kiállítás és detektívjáték különleges látványvilággal, trükkös feladványokkal, újfajta játéklappal és izgalmakkal várja kortól függetlenül a kalandvágyó látogatókat.

Fotó: F Exhibition

 

ÉJSZAKAI NYOMOZÁS – Detektívjáték holdfényben
Mikor? Szeptember 24-től november 6-ig, keddtől vasárnapig 10-17 között (október 23-án és november 1-jén nyitva!)
Hol? Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Időtartam: a detektívjáték bejárása minimum 1–1,5 óra
Belépőjegyárak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek