Turisták előtt elzárt részeket is megnyit hétvégére a Várkert Bazár

  Különleges tárlatvezetésekkel, poptörténeti sétákkal és a Binder Quartet koncertjével várja látogatóit a Kulturális örökség napjai sorozat keretében szeptember 17-én és 18-án a Várkert Bazár.

  A budai Vár nyugati pincerendszerében feltárt rituális zsidó fürdőben szombaton és vasárnap is indulnak tárlatvezetések, itt a pincerendszer egyik legrégebbi része, a mindössze 23 négyzetméteres mikve is látható lesz. Ennek a helyiségnek a feltárása azért is jelentős, mert létezése igazolta, hogy a Képes Krónikában említett zsinagóga egykor valóban létezett - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

  Fotó: Várkert Bazár

   A Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében mindkét nap délelőtt és délután is indulnak tematikus idegenvezetések, amelyek során a kert és az épületegyüttes azon részei is bejárhatók lesznek, amelyek a hétköznapokon a közönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.

  Szeptember 17-én Rozsonits Tamás, zenei szakíró, dobos és Török Ádám, a Mini frontembere, másnap pedig Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa kalauzolja majd az érdeklődőket a poptörténeti sétákon, amelyek során az 1970-es, 1980-as években a helyszínen működő Ifipark történetét ismerhetik meg az érdeklődők. A tárlatvezetések mellett zenei programmal is várják a kikapcsolódni vágyókat, akik szombaton a Binder Quartet koncertjét hallgathatják meg a Szárazárok színpadon.

  Lánchíd utcaFotó: Fortepan

   Szintén szombaton Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató gyűjtéséből archaikus imádságokat lehet meghallgatni a Testőrpalotában, vasárnap ugyanitt pedig interaktív mesélős, muzsikálós foglalkozással várja a kisgyerekes családokat Környei Alice játszóháza. A Várkert Bazár és a Hosszúlépés csapata szervezésében szombaton A Sissi legenda elnevezésű sétán a királyné ellentmondásoktól és intrikáktól sem mentes életéről lesz szó, másnap a Citadelláról induló, a Szabadság árnyékában című programon pedig láthatók lesznek a letűnt koroknak a helyszínhez kapcsolódó emlékei.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!