Megnyílt a világ legnagyobb fedett élményparkja

A világ legnagyobb fedett családi élmény- és szabadidőparkja 140 ezer négyzetméteren, mintegy 28 focipálya nagyságú területen kínálgatja óriásjátékait. Persze, hogy Dubajban.

Szerdán adták át a látogatóknak az egymilliárd dollárért felépült IMG World of Adventures parkot, amelyet Marvel szuperhős-filmjei és a Cartoon Network rajzfilmsorozatai által ihletett élményelemekkel szereltek fel.

 Az Egyesült Arab Emírségek részét képező városállamban hamarosan még egy másik nagy élményparkot is átadnak - ez is része azon törekvéseknek, hogy 2020-ra, a világkiállítás évére már évi 20 millió turistát csalogassanak Dubajba. A Warner Bros. szórakoztató filmes témapark szintén egymilliárd dolláros (272 milliárd forintos) befektetéssel épül Abu-Dzabiban, egészen pontosan azon a szigeten, ahol a Formula 1-es versenyeket is rendezik. A témaparkhoz tartozik majd egy szálloda is.

Persze az Egyesült Arab Emírségek itt még nem áll meg a szemkápráztató létesítmények felsorakoztatásában. Hárommilliárd dollárból egy Six Flags-vidámparkot, egy bollywoodi élményparkot és egy Legoland-et is megterveztek már.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek