Ötszáz méteres csúszó pályává bővült a gyopárosfürdői kalandpark

  Ötszáz méteres csúszó pályává bővült a gyopárosfürdői kalandpark

   

  Tovább bővült az Alföld Gyöngye Kalandpark, mely egy 50 hektáros ősparkban fekszik Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel közvetlen szomszédságában.

  Sokat dolgoztunk azért, hogy a nemrég gyógyhellyé nyilvánított Gyopárosfürdőn létrehozzuk Kelet-Magyarország egyik leghosszabb kalandparkját – idézi a közlemény Dávid Zoltán, Orosháza város polgármesterének szavait. A kalandpark ugyanis eddig 450 méter hosszú volt, 17 akadállyal és 6 csúszó pályával, a bővítéssel 500 méteres csúszó pálya jött létre.

  Fotó: Jövő Építők TDM. Kh. Egyesülete

  Körbe csúszható a szomszédos hotel

  A kibővített új kalandpark legnagyobb szakasza most már 100 méter hosszú, mely 12 méter magasságból indul. Az újonnan létesített 9 állomásának köszönhetően az Alföld Gyöngye Hotel körbe csúszható a lombkorona szinten.

  De az akadálypálya-rendszer mellett van egy mászó fal is, ahol egy mászó fán, egy kötélhágcsón és egy kötéllétrán kell felmászni; miközben népszerű a rekeszépítés is, ahol a látogatóknak a maguk alá bepakolt rekeszeken kell feljebb jutniuk, miközben egy moderátor biztosítja őket mászás közben.

  Fotó: Jövő Építők TDM. Kh. Egyesülete

  A kalandparktól nem messze található a Gyopárosfürdői strand, melyet szintén zöldfás erdő vesz körül, ahol a látogatók tiszta levegőjű és természetes környezetben kapcsolódhatnak ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!