Vitorlások versenyeznek hétvégén a Fertő tavon

  Vitorlásversenyt szervez június 25-én a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség. Kenuzni és bort kóstolni is lehet, lehetőleg ebben a sorrendben.

  Az eseményt herceg Esterházy Antal nyitja meg 11 órakor, a Regatta pedig 13 órakor startol el. A parton szurkolókat kirakodóvásár, borkóstoló és számos helyi, tájjellegű fogás várja. Igazi családi program lesz: a gyerekeknek vízzel kapcsolatos természetismereti foglalkozásokat, előadásokat tartanak. 

  Fotó: Fertő Tavi Vitorlás Szövetség

  Akik a gazdag szárazföldi program ellenére mégis vízre kívánkoznak, azokat kenu és szolár hajó várja. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjátadója 18 órakor kerül sor, de ezzel még nem lesz vége a napnak: este 10-ig a SKA Tunes zenekar koncertezik majd.

  És ha már a környéken járnak, nézzenek be a fertődi Esterházy-kastélyba, itt a Múzeumok Éjszakáján a barokk korba szerveznek időutazást. A hagyományos tárlatvezetés mellett színháztörténeti kiállítás is lesz, 14 órától 20 óráig minden páros órában „Szent Márton és a koldus" címmel 20 perces előadást tekinthetnek meg az érdeklődők 5 m magas óriásbábokkal a kastély mögötti parkban.

  A kicsik szórakoztatásáról a MESEBOLT Bábszínház gondoskodik. Este zenével összehangolt fényjáték színezi meg a fertődi Esterházy-kastély főhomlokzatát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!