Így fedezhetik fel a gyerekek a Belváros titkait

Land art versenyt és belvárosi családi felfedező túrát is szervez június 18-án és 19-én a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, a Dunapest eseménysorozat keretein belül.

A Városi Titkos Füzet Budapest belvárosának kultikus épületeit és szobrait mutatja be, játékos formában. Június 19-én mini belvárosi felfedező séta indul, amely egyaránt szól a szülőknek és gyerekeknek. 

Fotó: Balla Béla / Indafotó

A séta során és a füzetből kiderül például, hogy kik is voltak a Buchwald nénik, hogy mennyiért lehetett leülni a Dunakorzó padjaira, vagy hogyan jött Széchenyi gróf ötlete a Lánchíd megépítésére. A Dunapest keretén belül létrejövő eseményen részt vesz Kaposi Dorka - a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetője, aki ismerteti a Városi Felfedező Füzet felépítését, pedagógiai módszertanát. Az esemény helyszíne a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, a program 9,30-tól 12 óráig tart, és a Lánchíd pesti hídfőjénél ér véget.

Land art a Kopaszi gáton

A galéria 18-án Landart a Városban címmel land art versenyt is rendez a Kopaszi gáton. Először rövid bepillantást adnak a land art lehetőségeiről és jellemzőiről, majd rövid tervezés után elindulhatnak a csapatok a gyűjtögetésre. Az alkotások létrehozására max. 1,5 óra áll rendelkezésetekre.

Hozhat magával nyersanyagokat, de a helyszínen is lehet gyűjtögetni. Fontos, hogy csak letölt, lehullott, már nem élő természetesen anyagok használhatók, ágakat, virágokat letörni tilos! A játékban való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, június 16., csütörtök, 18 óráig kell a regisztrációs emailt ide címre küldeni, a szervezők által kért információkkal.

A programokról további információt itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek