A világ legismertebb séfje két új vendéglátóhelyet is nyit 2019-ben

Massimo Bottura jelenleg az egyik legkeményebben dolgozó séf a gasztronómiai világban. Amikor a séf és filantróp nem éppen a három Michelin-csillagos, díjnyertes Osteria Francescana étterem konyháját igazgatja Modena városában, akkor éppen haute cuisine menzákat nyit világszerte, olcsó ebédet kínálva a szegényebbeknek, minőségi ételekkel.

Torno Subito - Jelentése "Rögtön jövök!"Forrás: Alex Jeffries/Bishop Design LLC/facebook.com

De még emellett a sok munka mellett is kell valami újdonság, ami már majdnem pihenésnek számít – írja a Phaidon.com oldal. A két új vendéglátóhely, amivel a séf és felesége 2019-ben jelentkeznek, láthatóan a szívügyük. A Dubajban található W Hotel on the Palm Jumeirah aljában, február elején megnyílt Torno Subito étterem egy igazi tengerparti nyaraló hangulatát kelti.

Forrás: Alex Jeffries/Bishop Design LLC/facebook.com

A stílusos, fényes és cukorkaszínű, kicsit pop art stílus a Bishop Design LLC stúdió munkáját hirdeti. Elmondásuk szerint a belső tér és a terasz kialakítását az 1960-as évek olasz riviérai üdülőtelepei ihlették. Az étteremben foglalhatnak időpontot vacsorára, de egy kora reggeli ital és kávé is rendelhető, sőt a konyha még piknikkosarat is összerak, ha kell, hisz a Torno Subito a Perzsa-öböl parja mellett fekszik.

Sokat még nem mutatnak meg a vendégházbólForrás: Casa Maria Luigia / facebook.com

A másik helyszín már Olaszországban található, nagyjából 20 percre Modena városától, egy gyönyörű vidéki telken. A 2019 tavaszán nyitó 12 szobás vendégház, a Casa Maria Luigia, a séf édesanyjáról kapta a nevét. A medencével, teniszpályával, zeneszobával és gyönyörű bútorokkal csábító vendégházat Massimo, valamint felesége és üzlettársa Lara Gilmore tervezték és alakították ki. A szállásfoglalási díj nem csekély, 519 amerikai dollártól indul, az Osteria Francescana 10 fogásos kóstolómenüje pedig 300 dollártól, de a világ egyik legjobb séfjének nevét meg kell fizetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek