A repülőn fogyasztott jó bor, sosem megy ki a divatból

A luxus utazáshoz mind a mai napig hozzá tartozik a minőségi bor és a jófajta pezsgő. Az angol Business Traveller ezzel már 1985 óta tisztában van, ugyanis ebben az évben rendezte meg az első The Cellars in the Sky (Borospincék az égben) díjátadóját, ahol azt a légitársaságot díjazzák, melynek a legminőségibb a bor és pezsgőválasztéka 8000 méteren.

Forrás: pixabay.com

Az idei megmérettetésre 33 légitársaság nevezett, a díjátadóra pedig Londonban került sor, ahol a neves borértőkből álló négytagú zsűri rangsorolta a vakon kóstolt tételeket. A tagoknak 240 bort kellett megkóstolniuk két nap alatt.

Az arany medált, mint a legtöbb estben a Qantas légitársaság borsora kapta meg. De övé lett a first class borospince és a fehérbor kategória első helye is, valamint a legjobb first class borlista is. wine list. A habzóbor kategóriát megosztva nyerte meg az Air France és a Cathay Pacific társaságokkal. A Malaysia Airlinest a legjobb first class vörösbor listájáért tüntették ki az első hellyel.

A versenyen külön kategóriában versenyeztek a business és az első osztályon felszolgált italok, azon belül is a fehér, a vörös, a desszert borok és a pezsgők. A kategória győzteseit ezen az oldalon részletesebben is megtalálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek