Francia sztárséf kényezteti a Celebrity Cruises utasainak ízlelőbimbóit

A Royal Caribbean Cruises Ltd. exkluzív hajóflottája a Celebrity Cruises egy New York-i sajtótájékoztatón jelentette be a minap, hogy partnerséget kötött a francia sztárséffel Daniel Boulud-dal, akinek jelenleg kilenc városban van saját étterme. Boulud 1986-tól 1992-ig volt New York egyik legismertebb éttermének, a Le Cirque-nek az executive séfje.

Daniel Boulud séfForrás: AFP/2018 Getty Images/Aaron Davidson

Az új megállapodás szerint Boulud a flotta kulináris nagykövete lesz az elkövetkező években, és  várhatóan feledhetetlen, több fogásos menüsorokat kreál a vendégeknek. A flotta minden hajójának minden útján két Séf Asztala estet tartanak majd Daniel Boulud fine dining fogásaival – olvasható a travelweekly.com oldalán.

Az első ilyen programot úgy építették fel, hogy Daniel Boulud Signature pezsgőkkel és apró előételekkel (canapé) induljon, majd egy privát hajókonyha bejárással folytatódjon, és végül egy ötfogásos vacsorával záruljon. De azok a lakosztályos vendégek sem maradnak le a gasztronómiai örömökről, akik ezekre a vacsorákra nem jutnak el, mert a séf tervez egy háromfogásos menüsort a hajók Luminea éttermének is.

Celebrity SilhouetteForrás: Carlos Ojeda / rccl.hu / facebook

A partnerség része az is, hogy évente kétszer Boulud által tanított séfek érkeznek a Celebrity hajókra és nyilvánosan együtt főznek a hajók séfjeivel. Plusz indul még két tréning program is, ahol valamelyik Boulud-konyhában tanulhatnak a Celebrity új szakácsai.

A hajóflotta részéről nem ez az első, hogy kapcsolatba lépett egy külsős séffel, de ő indította el ezt a vonalat. Az első ismert szakács, aki ötleteivel és fogásaival csatlakozott a flottához, Michel Roux séf volt, ez a partnerség 1990-től 2007-ig tartott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek