Utazási térkép készült a diétabarát utazók számára

Sok szempontból nehéz éttermet, pékséget vagy kávézót választania azoknak, akik valamilyen ételallergiától, ételintoleranciától szenvednek, vagy egyéb diétát, étrendet követnek – legyen szó akár belföldi, akár külföldi utazásról. Itt az oldalunkon is sok szó esik az egészséges táplálkozásról, az allergénekről és a speciális étrendekről. Sokaknak ez nem választás kérdése, nem egy újabb trend miatt nem fogyaszt valaki olajos magvakat, cukrot vagy valamilyen konkrét gyümölcsöt. Hogy a különféle betegségektől szenvedő turisták is bátran kimozdulhassanak otthonról, és problémák nélkül étkezhessenek, megjelent egy hiánypótló térkép a piacon.

Cukormentes fagyi HorvátországbanForrás: travelkollazs.hu

A diétabarát utazási térképen mentes kínálatot nyújtó éttermek, kávézók, pékségek és szálláshelyek találhatóak, olvasható a Travel Kollázs oldalán. Az adatbázisban jelenleg közel 200 hely szerepel, de bármilyen vendéglátóhely felkerülhet a térképre, ami rendelkezik cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktóz-, tojás- és fehérliszt-mentes, valamint paleo, vagy akár vegán kínálattal.

Az ajánlásokat maguk a vendéglátóhelyek, vagy akár az utazók is beküldhetik a térkép alatt elhelyezett űrlapon keresztül, amely alapján a térképet készítő blogger folyamatosan frissíti azt újabb és újabb diétabarát helyszínekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek