A japán tésztaleves fürdő után, itt a zöldséges kínai fürdő

Bár az óriás „forrófazék" (hotpot) alakú osztott medencét a kínai holdújév idejére hozták létre a kínai Zhejiang provincia egyik hoteljében, a furcsa fürdő nagyon sok látogatót vonz még ma is.

Forrás: AFP/ Imaginechina/Jiao Zi

A kedvelt turisztikai városban, Hangzhou-ban található First World Hotel egyik medencéjét kilenc egyenlő részre osztották a tervezők, hogy tökéletes mása legyen az egyik kedvenc kínai ételnek, a fűszeres hotpot-nak. Az étel lényege – ahogy a japán vagy a koreai változatnál is –, hogy a fűszeres alaplével feltöltött rekeszekben más-más hozzávalókat főznek meg a vendégek, és végül azokat egymással megosztva eszik meg. Ezt az ételt általában nagyobb családi összejövetelek alkalmával készítik.

A medence kicsit másként működik, de a zöldségekkel és gyümölcsökkel feltöltött meleg víz pillanatok alatt elcsábította az érdeklődőket – olvasható a Lonely Planet oldalán.

Forrás: AFP/ Imaginechina/Jiao Zi

A fedett medencéket többek között káposztával, banánnal, paradicsommal, chilivel, almával és kukoricával töltötték fel. A szálloda vezetősége február 5-én, az újév napján ingyenesen látta vendégül azokat az előre bejelentkezőket, akik a disznó évében születtek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek