Tízezer adag ételt készítenek el a nyíregyházi böllérversenyen

A gasztronómiai program február 16-án, reggel hat órakor kezdődik Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a böllérek huszonnégy mangalicát készítenek elő a versenyre. A főzőversenybe benevezett tizenhét csapat böllérjeinek munkáját szakmai zsűri értékeli csakúgy, mint a hús előkészítését, és a nap végén a legízesebb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, valamint a legjobb fogópálinkát és forralt bort – írta az MTI.

Forrás: pixabay.com

A csapatok nemcsak a vágási, húsfeldolgozási és szakácsismereteiket mérik össze, hanem a közönséget is igyekszenek jóllakatni, mivel kóstolásra kötelezően kétszáz adag ételt kell elkészíteniük. Az érdeklődők ötszáz forintos kóstolójegy megváltása után kóstolhatnak bele a disznótoros finomságokba. Az ételek többsége dél körül lesz kész, a türelmetlenebbek azonban már kora reggel megízlelhetik a falusi disznóvágás legkorábban elkészülő ételét, a hagymás vért és a májat is.

KolbásztöltésForrás: Wikipédia / Készítette: MottaW

A helyszínre ingyenes, különjáratú buszokat indít az önkormányzat, a múzeumfaluban melegedő pontokat és fedett sátrat is kialakítanak, ahová rossz idő esetén behúzódhatnak a látogatók. A közönség szórakoztatásáról egész nap könnyűzenei előadók és néptáncegyüttesek gondoskodnak majd, a gyerekeket pedig kirakodóvásárral, játszóházzal és fedett körhintával várják a Sóstói Múzeumfaluban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek