Cukorkaüzletekbe és régi cukrászdákba szerveznek gasztrotúrát Budapesten

Az ImagineBudapest legújabb tematikus sétájára február 9-én, 10:30-tól kerül sor. A túra ideje alatt édes ízek és illatok szöknek ki az utcára, régi és mai cukrászmesterek titkai tárulnak fel, apró csemege- és cukorkaüzletek ajtajai nyílnak ki a résztvevők előtt, miközben kiderül, hogy milyen édességeket ettek a pestiek az elmúlt évszázadokban, és, hogy ma mitől lesz édes a fővárosi élet – írják a szervezők.

Forrás: pixabay.com

A szórakoztató, kóstolókkal tarkított gasztrotörténeti sétán megtudhatják, hogy a belvárosi házak hányféle finomság történetét őrzik. Számos torta, sütemény, keksz, cukorka és habcsók készült el a konyhákban, a hajdani cukrászatokban és sütödékben. Ezeknek a receptjeit pedig még mindig őrzik valahol egy fiókban, a nagymama szakácskönyvében, vagy egy cukrász tankönyvben. A regisztrációköteles sétán mindenre fény és csokimáz kerül.

A bőség zavaraForrás: pixabay.com

A túra ára 5100 Ft/fő, mely a vezetést és a programban elfogyasztott kóstolókat is tartalmazza. A séta hossza 3 óra, a találkozási pont pedig az ImagineBudapest irodája előtt lesz. A túra útvonala a Királyi Pál utcánál indul majd a Kecskeméti utca – Papnövelde utca – Ferenczy István utca - Múzeum krt. (Astória) – Szentkirályi utca (volt Stühmer gyár) – Síp utca és a Wesselényi utcai Zangió csokoládéboltnál ér véget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek