A magyar séf helytállt a világ legjobb "külföldi japán" séfjei között

Kurkó Zsolt, a magyar sushi étterem séfhelyettese kiválóan szerepelt a Washoku World Challange tokiói döntőjén, és a 2019. január 29-én zárt versenyen megszerezte a megtisztelő negyedik helyet. Miután 2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult a magyar séf, azzal a céllal indult Japánba, hogy megmutassa a tudása legjavát. Tehetségét 2019. január 28-29-én mérte össze a többi válogató nyerteseivel – olvasható a sajtóközleményben.

Éppen az utolsó simításokon a sorForrás: Jókuti András / Sushi Sei Washoku

A döntő végeztével a zsűri külön kiemelte, hogy Zsolt ételeinek minden egyes eleme különleges ízvilággal rendelkezett. A bírák egyébként minden apróságra figyelnek ezeken a versenyeken. Semmi nem kerüli el a figyelmüket, a legapróbb hibák is változtathatnak az eredményen. "A riválisaim nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött, hatalmas küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! – jegyezte meg a magyar séf.

A nimono levesForrás: sushi_sei_washoku

A verseny ezúttal is egy szakszemináriummal kezdődött, amit közös alapanyag-beszerzés követett, a következő napokon pedig megkezdődött az előkészítés és a főzés: az első napon egy nimono leves elkészítése volt a feladat, mely a tradicionális, többfogásos japán étkezés, a kaiseki legfontosabb fogása, meghatározott zöldségekkel ízletes alaplében tálalva. Január 29-én került sor a főételre, mely egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott kóstolómenü-szerű fogás volt. Az apró, szezonális falatokat egy különleges, szögletes, tradicionális lakkozású dobozban, összefoglaló nevükön shikki-ben (lakkozott edény) tálalták.

A shikki, összefoglaló neve az olyan lakkozott edényeknek, tálalóknak, amit a konyhában használnakForrás: sushi_sei_washoku

A bírák az ételek végső kóstolásán túl figyeltek az ételek elkészítésére is: a versenyző technikai tudására, higiénikus munkavégzésére, japán gasztronómiai ismereteire és persze kreativitására is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek