Budapesten főz 2018 egyik legjobb szakácskönyvírója

A Globalista konyha 2019-es első meghívott vendégséfje a bejrúti származású Anissa Helou lesz, aki a Bazaar Eclecticában tartja meg két vacsoraestjét 2019. január 24-én és 25-én.

Forrás: globalistakonyha.com

Anissa a 100 legbefolyásosabb arab nő egyike, és állandó szereplője angol és amerikai televíziós- és rádióműsoroknak. 2018 májusában jelent meg kilencedik szakácskönyve, a Feast, amely igyekszik lefedni a közel keleti régió és az arab világ legizgalmasabb ízeit és receptjeit. A könyvet a New Yorker Magazin beválasztotta 2018 legjobb szakácskönyvei közé. A séf és írónő életútjának érdekessége, hogy csupán az Öbölháború után kezdett el érdeklődni a gasztronómia iránt. Eredetileg belsőépítészettel és műtárgy kereskedelemmel foglalkozott. Anissa az elmúlt 20 évben beutazta és keresztül főzte az egész világot. Az angliai gasztroforradalom kezdetén, a 2000-es évek elején, főzőiskolát nyitott Shoreditch-ban, jelenleg azonban Szicíliában él és dolgozik.

Forrás: globalistakonyha.com

A Várkert Bazárban található étteremben, a séf mindkét alkalommal bevezeti a vendégeket a libanoni és a perzsa konyha rejtelmeibe. A menüsor egy mezze tállal kezdődik, amin találnak majd hummuszt paprikakrémmel és gránátalma sziruppal, egy lencse és bulgur alapú ételt a mudardarát, amit karamellizált hagymával tálalnak, illetve fehér tabbouleht is kóstolhatnak majd. Főételként sáfránnyal, rózsavízzel és illatos fűszerekkel marinált sült bárányt és biryanit szolgálnak fel; desszertként pedig baklava várható gyümölcsökkel és creme fraiche-vel.

Jegyek még mindkét estére kaphatók a Globalista Konyha oldalán keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek