A február 2019-ben ismét a furmintról szól!

Idén februárban szerte az országban – sőt immár határainkon túl is – megannyi étterem és borkereskedő állítja majd a középpontba a furmintot. Az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló lesz, amelyet 2019-ben már tizedik alkalommal rendeznek meg a Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvár impozáns épületén belül.

Forrás: Furmint Február / facebook.com

A Furmint Február rendezvénysorozatnak továbbra is az célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt. Ezért az érdeklődők egy egész hónapon át furminttal kapcsolatos programokkal és ajánlatokkal találkozhatnak. Országszerte számos étterem kínálja majd poharazva a furmintot, de februárban sok borvacsorát és borkóstolót is szerveznek a furmint köré építve.

Bár 2018-ban a Furmint Február Nagy Kóstoló ugyan arra a napra esett, mint amin a nemzetközi furmintnapot ünneplik, vagyis február elsejére, 2019-ben a 10. városligeti kóstolót február 7-én tartják 16 órától 22 óráig. Az eddig jelentkezett borászatok listáját megtalálják az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek