Ötszáz mézeskalács-épület várja a látogatókat a Bálnában

A 9. Mézeskalácsváros idén körülbelül ötszáz épületből épült fel, és az alkotásokat kétezer-ötszáz önkéntes, köztük mérnökök, művészek, futballisták, cukrászok, tudósok, könyvelők, nővérek, színészek, orvosok, óvodás csoportok, művészettörténészek, katonák, írók, biológusok, borászok, asszisztensek, vidékiek, városiak, fiatalok, idősebbek, egyedülállók, családosok, vallásosak, nem vallásosak, nők, férfiak és gyerekek építették – írták a Mézeskalácsváros weboldalán.

Forrás: Mézeskalácsváros/facebook.com

Ez jelenleg Európa második legnagyobb mézeskalács városa és az egész kiállítás adományokból áll össze, illetve az alkotókedvű emberek munkájából. A társasági művészetet, és magát a szobrot a londoni Victoria és Albert Múzeum kurátorai izgalmasnak és gyönyörűnek nevezték, a berlini KW Institue for Contemporary Art kurátora pedig mióta látta, visszatér minden évben megnézni.

Forrás: Mézeskalácsváros/facebook.com

Az idei városban, amelyet február 23-ig lehet megnézni a Bálna Budapest 306-os Teremgalériájában, a házak, kastélyok, templomok és építési területek között találnak egy benzinkutat, egy trafóházat, egy műugró sípályát és egy Halálcsillagot is, csak, hogy pár érdekességet említsünk. A kiállításra a belépés ingyenes, de az installációt egyidejűleg maximum 25 fő látogathatja, így készüljenek fel a 15-45 perces várakozási időre!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek