Rárepült a CNN a tíz legjobb budapesti étteremre

Eklektikus és impresszív - ezekkel a szavakkal jellemzi a CNN cikkében a budapesti éttermi szcénát, ami mellé szerintük még fantasztikus street food is társul. Erről a széles gasztronómiai palettáról válogatták le a szerintük tíz legjobb helyet.

1. Onyx: Két Michelin-csillaggal és Mészáros Ádám séffel megspékelt étterem a Vörösmarty téren, rögtön a híres Gerbaud-kávéház mellett.

OnyxForrás: Onyx Facebook

2. Costes Downtown: Miguel Vieira és Tiago Sabarigo igyekeznek fenntartani a Michelin-szintet, sikeresen, mindehhez pazar hazai borok is társulnak.

3. Borkonyha: Sárközi Ákos konyhájáról is michelines fogások kerülnek az asztalra, de a CNN a kacsamáj terrine-t kiemeli ezek közül.

4. MÁK Bistro: Mizsei János konyhája az étel előkészítésének díjazott manufaktúrája, ahol pazar a mangalica.

5. Caviar&Bull: Itt, a nagykörúti Corinthia Hotelben a múltai Marvin Gauci készíti a fogásokat, például a szintén kiemelt mangalicát vagy a kaviárt.

6. Könyvbár & Restaurant: A Dob utcai hely különlegessége, hogy a kéthetente cserélődő menüt könyvek alapján rakják össze, nemrég például Harry Potter-fogások szerepeltek az étlapon.

7. Paprika: A Dózsa György úton található éttermet egyesek turistákkal zsúfoltnak és idejétmúltnak tartják, de még mindig itt az egyik legjobb a pörkölt vagy a tatár bifsztek.

8. Törökméz: Buda se marad ki, a Margit utcai Törökméz egész nap kínál pazar reggelit, szuper kávét, ideális brunch-hely.

9. Bors GasztroBár: A bulinegyed szívében, a Szimpla mellett található hely fő attrakciója a leves és a bagett, na meg nyugati turistáknak az alacsony árak.

10. Tökmag Vegan Street Food: Roppant kompakt ételbár a Hollán Ernőben, ahol mindössze négy ülőhely van, de cserébe vegán burgereket falatozhatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek