Százezer forintos vacsorajeggyel támogathatja a Bocuse d'Orra készülő magyar csapatot

    2019-ben januárjában ismét Lyonban rendezik meg a Bocuse d'Or döntőjét, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Vitkor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli majd. A nagy döntő előtt azonban Budapesten, a Stand Étterem konyhájában lehet számítani egy kis örömfőzésre. November 8-án ugyanis Ádámék mellé 2 norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.

    A 25 éves Pohner Ádám a mezőny eddigi legfiatalabb versenyzőjeForrás: Fekete Antonio Designfood.Hu

    Johannessen 2009-ben vett részt először részt a Bocuse d'Or versenyen, amit Geir Skeie commisa-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőt nyerte meg, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d'Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később pedig ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a.

    Széll Tamás pedig a legsikeresebb közép-európai Bocuse d'Or versenyző, aki első versenyzésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később már hatalmas bravúrral nyerte meg a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – megszerezte a negyedik helyet, és a legjobb hústálért járó különdíjat.

    Aki tehát egy életre szóló, jótékonykodással egybekötött gasztronómiai élményre vágyik, annak a november 8-ai esemény szervezői azt tanácsolják, vegyenek mielőbb vacsorajegyet (ennek támogatói ára minimum 100 000 forint), így közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d'Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

    A november 8-i vacsora menüsora pedig így néz ki:

    ♦ Kreinbacher Prestige Brut Magnum
    Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
    Sült zeller consommé, fürj tojás
    ♦ Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
    Domaine Huet L' Echansonne Le Mont, Sec 2014
    ♦ Csirke, vargánya, csicsóka
    Szepsy István, Úrágya Furmint 2015
    ♦ Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
    Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016
    ♦ Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
    St. Andrea, Merengő 2009
    ♦ Alma, mandula, citromverbéna
    Demeter Zoltán, Late Harvest 2017
    ♦ Petit fours, azaz mini édességek

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!