Péntektől igazi Gasztroheggyé változik Badacsony

Nyár elején jött a hír, hogy októbertől Gasztrohegy néven indítanak programsorozatot a badacsonyi vendéglátók, amelynek célja, hogy a kiváló borok és programok mellett ínyenc falatokkal is megismertessék a látogatókat. Mára a kezdeményezéshez csatlakozott a Tilia Borvendéglő, az idén nyártól újra nyitott legendás St. Orban Étterem, valamint a rizapusztai Tölgyes Kúria is. 

Forrás: Szindbád az utazó

"A Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire egyértelművé válhatott volna" – olvasható a Badacsony nyitva szervezői csoport szerkesztőségünkbe juttatott közleményében.

Forrás: Szindbád az utazó

Így októbertől áprilisig összesen kilenc vendéglátóhellyel az élen (Tölgyes Kúria, Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház), hét tematikus gasztrohétvégén keresztül mutatják meg Badacsonynak azt az arcát, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz helyi alapanyagokkal izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerjék meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Forrás: Szindbád az utazó

Ezen a gasztrotúrán nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk más-más ételt, a túra közben pedig szinte észrevétlenül juthatunk fel a csúcsra. "Kalandozz gyalog vagy a gasztrobusszal, és járd be a hegyet az előételtől a desszertig!" – mondják a vendéglátók, akik október első hétvégéjét a szőlő tematikára építették. A hétvégi programról részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek