A világ legtöbb csillagjával díjazott séf hajóéttermet nyit a Szajnán

Alain Ducasse, a világon a legtöbb Michelin-csillaggal díjazott séf a múlt hónapban még azért küzdött, hogy az Eiffel-toronyban található éttermét megmentse, ugyanis szó szerint kilakoltatták. A sztárséf pert is indított az ügyben.

Úgy tűnik, kész azért továbblépni, és a Szajnán ősszel egy hajóéttermet nyit – írja a Travel Weekly. A Ducasse Sur Seine ("Ducasse a Szajnán") nevű intézményben a város fényeit csodálva étkezhetnek majd a vendégek.  

A hajó belső tereForrás: AFP/Lionel Bonaventure

A hajóra a Trocadero metróállomáshoz közeli Port Debilly kikötőben lehet majd felszállni, az Eiffel-toronnyal szemben. A 90 perces utak természetesen Párizs jelképeit látogatják végig, köztük a Louvre és a Notre Dame előtt is elhajóznak majd.

A teadélutánt jó időben a tetőteraszon tartjákForrás: AFP/Lionel Bonaventure

Ami az étkezéseket illeti, ebéd- és vacsoramenüt, illetve teadélutánt szintén kínálnak. Ez utóbbi fókuszában desszertek állnak, 40 eurós fejenkénti kóstolóárért. A háromfogásos ebédért 115 eurót, az ötfogásos, borral és pezsgővel megtámogatott vacsoráért 570 eurót kell letenni. 

A sztárséf és stábja a hajónForrás: AFP/Lionel Bonaventure

Az ebédmenüben gravlax tengeri keszegből, gyöngytyúk és kacsamájpástétom lesznek, horoggal fogott sárga tőkehal és rákfélék lesznek ("á la mariniére" módon), majd desszertként az alábbiak közül lehet választani: mogyorós-citrusos tészta sütőben sült fügéből készült fagylalttal vagy párizsi csokikompozíció.

Ínyenc ebéd kilátássalForrás: AFP/Lionel Bonaventure

Az ötfogásos vacsoramenüben a fentieken túl hűtött homár és serpenyőben sült marhafilé "au jus" vonulnak majd fel. A helyek már foglalhatók mindegyik hajókázásra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek