Aranyérmet nyert a Holdvölgy sárgamuskotálya Franciaországban

Aranyérmet kapott és a világverseny második legjobb muskotály borának választották a mádi Holdvölgy borászat Exaltation nevű, 2014-es évjáratú, dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotályát a Muscats du Monde 2018 nemzetközi borversenyen, amelynek eredményét tegnap hozták nyilvánosságra Franciaországban.

A Holdvölgy az egyetlen magyar borászat, amely már negyedik alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, a világ legrangosabb muskotály versenyén. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt. 

A díjnyertes ExaltationForrás: Origo

A Franciaországban idén 18. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 23 ország 212 száraz, édes, gyöngyöző, illetve fehér, rozé és vörös muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 24 arany- és 46 ezüstéremmel díjazott.

A mádi Holdvölgy pincészet vincellérházaForrás: Origo

Az idei mezőny egyetlen magyar díjazott borászata a Holdvölgy volt, amelynek Exaltation 2014 borát a Top 10 ranglista második helyén emelte ki a zsűri.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek