Még a vendég taxiját is fizeti egy libanoni étterem Zágrábban

Ha Horvátországban nyaral, és úgy dönt, hogy befizet egy zágrábi városnézésre, akkor van egy javaslatunk arra, hol ebédeljen. A libanoni tulajdonosú Habibi étterem Facebook-oldalán például a napokban jelent meg egy bejegyzés, miszerint minden vendégüknek állják a taxiját, aki asztalt foglal náluk. Persze, a díjmentes ÜBER-fuvar csak a városon belül érvényes, és azt sem tudni pontosan, hogy meddig ilyen bőkezűek a tulajdonosok. Mindenesetre ameddig ilyenek, érdemes egy próbát tenni náluk.

Az étterem egyébként fél évvel ezelőtt nyílt meg Zágráb központjában. Valószínűleg ezzel a marketing-fogással szeretnék kiépíteni törzsvendég-seregüket, és egyben vendégeiknek megmutatni azt, hogy a libanoniaknál egy étkezés bizony több órás elfoglaltság, aminek érdemes megadni a módját. A jó ebédekhez vagy vacsorákhoz idő kell, amihez a legbiztosabb, ha előre foglalnak maguknak asztalt, a hazajutást pedig - az akció idejére - nyugodtan bízzák a vendéglátókra.

Ínycsiklandozó ételek a Habibi asztalánForrás: facebook / Habibi

A Habibi libanoni étteremben kizárólag mediterrán jellegű ételeket találunk, amelyeknek különlegességét a közel-keleti konyha fűszerei adják. Az libanoni konyhán is nagy divat az ún. mezze,  azaz a különféle hideg és meleg előételek egész sora, amitől aztán több órásra nyúlik egy-egy étkezés. Ha kíváncsi arra, hogy néz ki például a ciprusiaknál egy ilyen mezze, akkor kattintson ide! Tipikus és jól ismert fogásuk a hummusz, vagyis a csicseriborsóból és szezámmagból, fokhagymával készített krém, vagy a baba ghanoush nevű padlizsánkrém, amelyben tahini, fokhagyma, római kömény és kevés citromlé található. A konyha fontos eleme továbbá a friss hal, a tenger egyéb gyümölcsei, a gyümölcsök és a zöldségek, de a libanoniak szívesen esznek baromfit, bárányt vagy kecskehúsból készült ételeket is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek