Dubajban mutatják be a világ első úszó konyháját

Még ebben a hónapban bemutatják a világ első úszó konyháját a dubaji partok mentén, miután a kajautóktól eredő ötletet a vízre vitték: a jet-skivel, hajóval és jachtokkal közlekedő vásárlókat szolgálják majd ki.

A projektnek tavaly májusban láttak neki, hiszen három hónapba telik az úszó konyha kialakítása. A cél az volt, hogy újraértelmezzék a food truck-okat, azaz ételautókat – melyek mindig szárazföldön találhatóak – és kifejlesszenek egy úszó konyhát, mely azokat szolgálja ki, akik a kikötőben hajóval közlekednek.

A tesztüzemForrás: Dubaj Külképviselet

Yousuf elmondta, az úszó konyha először a Jumeirah-n kezdi meg működését, ezt követően pedig az az Al Sufouh és a Kite Beach strandokra terjeszkedne tovább.

Ami a vásárlók rendelési lehetőségeit illeti, két rendszert is kidolgoztak. Az elsőt zászlós rendszernek hívják. Ekkor egy kiszolgáló jet-ski elhagyja az úszó konyhát, és kimegy a mellettünk horgonyozó hajókhoz, hogy kiossza a zászlókat. A hajón tartózkodó emberek pedig a zászló lengetésével jelezhetik, ha rendelni szeretnének, és a jet-ski visszamegy hozzájuk, hogy felvegye a rendelést. Majd, amikor a teljes rendelés elkészült, akkor természetesen vissza is szállítja az ételt a hajóhoz.

dubajForrás: Dubaj Külképviselet

A második változat az, hogy az emberek közvetlenül az úszó konyhánál rendelhetnek: megállíthatják a jet-skijüket vagy a hajójukat az úszó konyha közelében, és a pénztárosnál rendelhetnek. Ez a kisebb vízi eszközök számára a megfelelőbb megoldás, nagy hajók nem tudnak ezzel a megoldással élni.

Ami az úszó konyha menüjét illeti, kezdetben hamburgereket fognak felszolgálni, hiszen ez a legkényelmesebben eladható étel. A sikertől függően a jövőben pizzával és desszertekkel bővítik majd a menüt.

dubajForrás: Dubaj Külképviselet


Az úszó konyha építésekor a fenntarthatóságot is szem előtt tartották, vagyis a vízi jármű elektromos meghajtással közlekedik majd, és kialakítanak egy olyan rendszert is, mely begyűjti a tengerben úszó szemetet.

Ha tehát úgy döntene - ami szerintünk nagyon jó ötlet -, hogy egy hosszú hétvégét tölt Dubajban, az Arany Kereten és az év végére elkészülő esőerdős szállodán kívül egy újabb extrát próbálhat ki strandolás közben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek