Közzétették 2018 legjobb ezer éttermét

  A La Liste olyan nemzetközi gasztronómiai lista, melyet nem csupán egy szakmai zsűri véleménye alapján, hanem a fogyasztók, az előkelő gasztronómiai kalauzok (többek között a Michelin és a Gault-Millau) és bloggerek értékelése alapján állítanak össze

  A La Liste algoritmus alapján rangsorolja az éttermeket, mégpedig úgy, hogy 550 szaklap és étteremkritikus értékelését veszi figyelembe, olvastuk a france.fr honlapon.

  Encs anyukám mondta magyar legjobb étteremForrás: Travelo


  A világ legjobb étterme a párizsi Monnaie de Paris lett, élén a három Michelin-csillagos Guy Savoy-jal, aki többek között olyan kreációkkal vált híressé, mint a szarvasgombás articsóka leves, szarvasgombás leveles tésztával kínálva. Alain Ducasse séf Plaza Athénée étterme a harmadik helyen végzett.

  A 2018-as lista vezető országa ismét Japán lett, hiszen 134 étterme került fel a listára, őt követi Kína (123). 118 éttermével Franciaországé lett a harmadik hely, melyet az USA követ (88). Európában Spanyolország (67), Olaszország (55), Németország (52) és Svájc is erősen képviselteti magát 38 étteremmel.

  A magyarok közül az encsi Anyukám Mondta, a budapesti Borkonyha, az Onyx és a Costes került fel a rangos listára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!