Kezdődik az első tiramisu-világbajnokság

   


  Az első tiramisu-világbajnokságot tartják a hétvégén az észak-olaszországi Trevisóban, a tipikus olasz édesség bölcsőjének tartott városban.

  Fotó: Tim Broddin / Flickr.com


  Szerte a nagyvilágból 720 amatőr cukrász vesz részt a Tiramisu World Cup elnevezésű eseményen, amelyen összesen 28 ezer babapiskótát, 11 368 tojást, 400 kiló mascarponét és 750 kiló kakaót használnak fel.

  A selejtezőkből 48 versenyző jut tovább a vasárnapi döntőbe, amelyben egy hagyományos és egy "kreatív" tiramisut kell prezentálniuk. A győztest még aznap kihirdetik.

  A Veneto tartományban - Velencétől északra - fekvő Treviso városa évek óta küzd azért, hogy eredetvédett helyi termékként ismerjék el a világszerte közkedvelt édességet.

  Fotó: Jack Torcello / Flickr.com


  A tiramisu (tira mi su - vidíts fel!) elnevezést elsőként 1970-ben használták a trevisói Le Beccherie vendéglőben, amelynek tulajdonosa, Ada Campeol és konyhafőnöke, Roberto Linguanotto találta fel az édességet.

  Boron innen – boron túl

  Magyarország őszi arca vibrálóan színes, az utazás így nem érhet véget a nyárral! A Széll Tamás-Szulló Szabina séfpáros nevüket és tudásukat adják az ősz szépségeinek bemutatásához.
  Kóstoljuk meg Magyarországot

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!