Egy váratlan kelet-európai kávémennyország

Nekünk Kijevről eddig nem a trendi, újhullámos kávézók ugrottak be, de ahogy bejártuk a várost, szinte minden sarkon olyan kávézókba botlottunk, amelyek bármelyik nyugat-európai nagyvárosban megállnák a helyüket. Mutatjuk a kedvenceinket.

 Kijev a meglepetések városa annak, aki még sosem járt ott, és csak a volt Szovjetunióval kapcsolatos előítéleteire támaszkodik. Ukrajna fővárosában egy kicsivel többen laknak (nagyjából két és fél millióan), mint Budapesten, és teljesen együtt él itt a múlt és a nagyon is modern jelen.

A régi és az új találkozása Kijevben - Kattintson, galéria nyílik!
Galéria: Kijevi kávémennyország
Fotó: Vladimir Kud / Flickr.com

Külön klassz, hogy ha üzleti úton jár Kijevben, ott a kávézókban nyugodtan tud dolgozni a laptopján. Egy pillanatig sem éreztetik a vendégekkel, hogy ne ücsörögjenek hosszan a rendelésük mellett. Inkább még egy csomó érdekes albumot is kitesznek, hogy otthon érezzük magunkat náluk, és maradjunk csak nyugodtan tovább.

One Love Coffee, PinchukArtCentre

A One Love már egy több kávézóval is rendelkező lánc, de a legkülönlegesebb a Pinchuk Art Centre kiállítótér hatodik emeletén van. Letisztult minimalista dizájn, hatalmas fehér felületek várnak itt, valamint rengeteg vaskos művészeti album, amit kedvünkre lapozgathatunk, míg a speciality kávénk elkészül. Az összes One Love közül egy a hely a legpuccosabb. A felszolgált kávénak saját „névjegykártyája" van. Rajta angolul is olvasható, hogy honnan származik és milyen pörköléssel készült. A süteményeikről is elmondható, hogy erősek látványban. Szerencsére ízben is.

Hogyan jutok el Kijevbe?
A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, több mint 550 útvonalon repül 43 ország 144 célállomására. A WIZZ 2008 májusa óta üzemeltet járatokat Ukrajnából, és azóta több mint 5 millió utast szállított az ukrán hálózatban. Kijevből a WIZZ 11 ország 21 célállomására repül, a Budapest-Kijev útvonalra a jegyek már 8 990 forinttól foglalhatók.

 Ha csak kávézni vagy a laptopján dolgozni jönne ide, akkor a legjobb a hétfői nap, mert ilyenkor a művészeti központ zárva van, és jóval meghittebb a kávézó hangulata is. Városnézés közben viszont szempont az is, hogy a kiállításokat is lássuk, így a múzeumi nyitva tartást is vegyük figyelembe: keddtől vasárnapig déltől este kilencig van nyitva.

Espresso Holic in 29 Flowers

Az Espresso Holicnak is több kávézója van már. A mi kedvencünk mégis a legapróbb helyük, ahol le sem lehet ülni. Mégpedig azért, mert ez valójában egy csodás virágbolt, ahol egy sarokban szorítottak helyet a profi kávégépnek, és míg köttetünk magunknak egy álomszép csokrot, addig ihatunk egy isteni eszpresszót is. Nem egy mindennapi élethelyzet, de pont a rendhagyó párosításból – és persze a tökéletes pörkölésű kávéból – adódóan egy különleges látogatást ígér. Akkor is nyissunk be bátran, ha nem akarunk virágot venni, csak gyönyörködnénk a kínálatban.

Banksy-utóérzés a Bimbo kávézóban - még több kávézó a galériában! Kattintson!
Galéria: Kijevi kávémennyország
Fotó: Travelo

Bimbo

Laza és vagány kávézó, szuper sós és édes sütikkel, ráadásként csapolt sörökkel, de sajnos viszonylag kiesik a turistalátványosságokhoz képest. Aki viszont elvetődik erre, kellemes élménnyel távozhat. A belső rész nem túl nagy, de nagyon otthonos, jó időben pedig egy fedett terasz is tartozik a helyhez. Amikor ott jártunk, a presszónkat két különböző pörökölés közül választhattuk ki. Reggelizni-bruncholni is ideális hely, mert a házi pitéikből igen kiadósan be lehet lakmározni. Az pedig csak ráadás, hogy sört is csapolnak a Bimbo baristái.

Most, hogy a kávézókkal felkeltettük a figyelmét, már a város látványosságaira is kíváncsi? Kövessen minket Facebookon, hamarosan jön a Kijevet bemutató magazinos cikkünk is!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek