Budapesten nyílik Jamie Oliver első európai pizzériája

Budapesten nyílik Jamie Oliver első európai pizzériája

A főváros népszerű és mindig nyüzsgő Gozsdu udvarában, a Madách sétánynál nyitja első európai pizzázóját a brit sztárséf, Jamie Oliver. A Jamie's Pizzeria egyszerű, de gondosan válogatott, friss alapanyagokból készült ételeket ígér.

Fotó: Zsidai Group

A menün kemencében sült, kézzel nyújtott tészta alapú pizzák, könnyű saláták, tészták, olasz desszertek, valamint pizzetták szerepelnek, ami fél adag pizzát és fél adag salátát tartalmaz. Minden alapanyagot Jamie élelmiszer minőséget garantáló csapata fogad el, amely fenntartható gazdaságokból származik - derül ki közleményükből.

A pizzéria online rendelés formájában házhoz szállításra is készül, a novemberi nyitástól kezdve. Honlapjuk is ekkortól lesz elérhető, kicsit tehát még türelemmel kell lennünk.

Jamie Oliver legutóbb két bécsi étterem nyitását jelentette be az osztrák főváros repülőterének hármas terminálján, amiről itt olvashat bővebben.

Első budapesti éttermét tavaly májusban indította el a brit sztárséf a Budai Várban olasz mentora, Gennaro Contaldo közreműködésével. Itt is nagy figyelmet fordítanak a minőségi alapanyagok beszerzésére: a beszállítók és termelők felkutatása a hírek szerint összesen több mint tíz hónapot vett igénybe. A legtöbb esetben szabadtartású vagy bio alapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, amelyek betartását egy londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek