Budapesten tanít a japán konyha új jószolgálati nagykövete

  Budapesten tanít a japán konyha új jószolgálati nagykövete

  Huszonkét nagykövetet nevezett ki a japán mezőgazdasági tárca a világ minden tájáról annak érdekében, hogy külföldön is megismertessék az emberekkel a szigetország kulináris művészetét. Szerencsések vagyunk, mert az egyik kiválasztott Budapesten él és tanít. Maki séf különleges helyet foglal el a most kinevezett nagykövetek között, hisz ő az egyetlen, aki egy kulináriával foglalkozó oktatási intézményt hozott létre - amely nemcsak elméleti tudást, hanem naprakész és innovatív gyakorlati ismereteket nyújt a gasztronómia területén.

  Maki Steveson kisgyermek korában leste el a főzés alapjait édesanyja konyhájában. A New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte szakácsképesítését, majd Magyarországra kerülve 2007-ben saját főzőiskolát alapított, a Makifoodot, amely azóta hatalmas népszerűségre tett szert. 2016-ban társalapítóként elindította Budapesten a Culinary Institute of Europe-t (CIE), amely egy rendkívül magas szintet képviselő nemzetközi oktatócsapattal hirdette meg a képzést bárkinek, aki szeretne elmélyedni a kulináris művészetekben, és professzionális gasztronómiai képzésre vágyik.

  Fotó: t-mizo / Flickr

  A CIE nagy hangsúlyt helyez a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítására, valamint a fenntarthatóságra: ha csak lehet, friss, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozik. Aki pedig valamilyen gasztro-területen szeretne karriert építeni, a CIE képzése révén képes lesz arra, hogy beindítsa vagy fejlessze saját vállalkozását - írja a Turizmus Online.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!