A soproni borvidéket is bejárja idén a Borok Útja Rallye

A soproni borvidéket is bejárja idén a Borok Útja Rallye

Jövő pénteken indul, és legalább egy tucat pincészetet érint a 22. Magyar Borok Útja Rallye. A 800-900 kilométeres, autós-boros élménytúra mezőnyét Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke, korábbi amatőr és profi világbajnok bokszoló rajtoltatja el reggel nyolc órakor a Csepel Plaza előtti parkolóból.

A résztvevők pénteken az etyeki, másnap a soproni pincészeteket látogatják meg. A szombat esti eredményhirdetés már Bükön lesz, míg vasárnap fakultatív borkóstolás zárja a programot.

Fotó: Birton Szabolcs / www.borokutja.hu

"A fővárostól legmesszebb fekvő borvidékek egyike a soproni, emiatt kicsit méltatlanul elhanyagolt, pedig a kiváló borokon kívül komoly természeti és gasztronómiai értékekkel is rendelkezik" - indokolta az idei útvonalat Megay Róbert Péter főszervező, hozzátéve: a rali több mint fél évtizede érintette legutóbb a hűség városát.

A versenyen legfeljebb száz autó indulhat, amelyekkel összesen 220-250 versenyző járja végig a két dunántúli borvidéket. Ezúttal sem a gyorsaság lesz a legfontosabb, hisz a hagyományokhoz hűen számos elméleti és ügyességi feladatot kell majd megoldaniuk a résztvevőknek - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek