Kóstolta már a rovarburgert?

    Kóstolta már a rovarburgert?

    Ha nem próbálta még a lisztkukacból készült húspogácsát, fasírtgolyót vagy a rovarburgert, itt a lehetőség: Svájcban - Európában elsőként - rovaralapú élelmiszerekkel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata.

    Étvágygerjesztő, ugye?Fotó: velacreations / Flickr

    A mérföldkőnek számító lépést a májusban módosított élelmiszerbiztonsági törvények alapján vezetik be - írja a The Guardian. Eszerint kizárólag olyan rovaralapú ételeket lehet értékesíteni, amelyek tücsköt, szöcskét, vagy lisztkukacot tartalmaznak. A szabályozás értelmében egyébként a rovarok csak négy nemzedéknyi - szigorú előírások mentén zajló - tenyésztés után válnak alkalmassá az emberi fogyasztásra. A helyi termelés beindulására tehát még várni kell, a svájciaknak köszönhetően azonban a gasztronómia útkeresői már a jövő héttől kóstolót szerezhetnek a Coop üzleteiben.

    A lisztbogár lárvájából, a fehérjében gazdag lisztkukacból és más bogarakból készülő élelmiszerek egészen pontosan augusztus 21-étől lesznek elérhetőek a polcokon. Az Essento nevű svájci startup által gyártott termékeket az áruházlánc néhány genfi, berni és zürichi boltjában tudják majd beszerezni a fogyasztók - írja a lap.

    A behozatalra is van esély, de a rovaralapú élelmiszerek más országokban történő gyártását illetve forgalmazást csak akkor engedélyezik, ha a tücsköket és bogarakat a svájci előírások mentén tenyésztik egy olyan vállalatnál, amelyet a nemzeti élelmiszerbiztonsági hatóságok ellenőriznek.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!