Csokiszobrok és csoki kalandpark várja Szerencsen!

Csokiszobrok és csoki kalandpark várja Szerencsen!

 Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg hazánkban minden gyerek álmát, a csokoládé fesztivált Szerencsen. Az édesség bemutatók és kóstolók, a csokoládéból készült mesefigura-szobrok és a csokoládé kalandpark mellett egy sor kulturális program, nyereményjátékok és sportversenyek várják az érdeklődőket.

Fotó: Luisa Contreras / FlickrForrás: Travelo

 A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisváros, a hazai csokigyártás központja tizedik alkalommal rendezi meg az édesszájúak fesztiválját augusztus 25-27. között, összesen négy helyszínen. Az idei díszvendég a szicíliai Modica városa és a különleges modica-i csokoládé, amelynek standját a Rákóczi-vár színháztermében találjuk.

Az ugyanitt kialakított "csokibarlangban" interaktív program várja a látogatókat, amelynek során a csokoládékészítés rejtelmeivel lehet megismerkedni. A Turisztikai Központban csokoládészobrokat és régi játékokat állítanak ki, a bátrabbak pedig a csokitallér-gyűjtő versenyen is indulhatnak.

Fotó: david pacey / FlickrForrás: Travelo

 Az országszerte ismert zenekarok mellett természetesen számos helyi tehetség is bemutatkozik. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban egész hétvégén népi játékok, zenés-táncos előadások várják a kicsiket (Bekecs Táncegyüttes, Maszk Bábszínház, Tekergő Bábszínház), a turisztikai központban pedig sakkverseny és ultis találkozó lesz. Kiegészítő programként vasárnap reggel a Várkertben rendezik meg a IV. Országos Tűzoltóversenyt, és ugyanitt lesznek egészségügyi szűrőprogramok is. Bővebb információ a programokról itt!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek