Több mázsa magyar dinnyét kóstoltatnak Ópusztaszeren

Ismét dinnyenapot tartanak szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol a látogatók nemcsak kóstolgathatják a mézédes gyümölcsöt, de egy versenyben meg is saccolhatják azok súlyát. Mert ahogy tavaly, úgy idén is több mázsa dinnyét gurítanak le az emlékparkba érkező teherautókról.

Fotó: Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

Az augusztus 5-i dinnyenap alkalmából az ópusztaszeri skanzen szegedi tanyáján Takács Attila farag majd dinnyeszobrokat, a legkisebbeket népi gyermekjátszó és kézműves-foglalkozás várja, a Nomád parkban pedig 10. századi mesterségeket, nemezelést, rokkázást, kézi orsózást próbálhatnak ki az érdeklődők.

De lesz majd dinnyesúlysaccoló-verseny, amelyen azt nevezik győztesnek, aki legpontosabban meg tudja becsülni az előtte lévő dinnye súlyát. A dinnyét igazán szeretők pedig azt is kipróbálhatják, mennyit tudnak megenni fél óra alatt a gyümölcsből. De versenytől függetlenül a Skanzen Szegedi tanyáján mindenki annyit kóstolhat dinnyéből, amennyi belefér.

Fotó: Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

 Mindezen túl megelevenedik majd egy század eleji táncház egy hoppmester vezényletével, amelyhez a Rozsdamaró zenekar húzza a talpalávalót. Lehet majd lovaskocsizni, és a tavaly felújított Feszty-körképet bemutató rotunda épületében is számos programmal készülnek ezen a napon. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott dinnyenap programjairól bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek