Mangalicával és eperrel töltik meg a Millenárist

Május 18. és 21. között rendezik meg a Gourmet Fesztivált, amely ismét a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat. Az idei, mangalica és eper fókuszú fesztiválon megint Magyarország legjobbjainak kínálatát kóstolhatjuk végig.

Fotó: Pintér Árpád PIXELTASTER / Gourmet Fesztivál

Az egy időben és egy helyen felsorakozó legjobb fővárosi és vidéki éttermek ételei mellé a látogatók most is megkóstolhatják az ország legjobb borait, söreit, pálinkáit, és persze a kínálatból nem maradhatnak ki a legjobb cukrászdák, gourmet üzletek, sőt a kiemelkedő teljesítményt nyújtó street food-osok sem.

A Gourmet-n sétálva végigkóstolhatjuk a hazai gasztronómia legjavát, vagy sztárok előadásait és bemutatóit nézhetjük meg a színpadon. Idén előzetes regisztráció mellett már a fellépő sztárok exkluzív ebédjeire - köztük Széll Tamás és csapatának ötfogásos ebédmenüjére - és vacsoráira is befizethetünk. Itt a lista, hogy pontosan kiknek a főztjét ehetjük.

Persze kóstolásra ettől függetlenül is bőven lesz lehetőség. A több mint 100 kiállítót felvonultató eseményen például sztárséfek készítenek majd az idei rendezvény két központi alapanyagára, mangalicára és eperre épülő fogásokat. De beülhetünk az Elektrolux gyorstalpaló gasztroiskolájának padjaiba is, ahol Stőhr Gréta (Great Bistro) vegán workshopján gluténmentes tavaszi ebédet készíthetünk organikus alapanyagokból; Nemes Nóra (Dacota), a Nosalty bloggere már egy égetett tésztából készülő bodzás-epres minifánkkal ismerteti meg a látogatókat, a Funky Pho pedig egy otthon is könnyen elkészíthető klasszikust mutat majd be.

Fotó: Pintér Árpád PIXELTASTER / Gourmet Fesztivál

 A Gourmet gasztroszínpadán idén már nemzetközi sztárok és kitelepült éttermek is színesítik a programot. Ott lesz majd többek között a szomszédos Burgenland, Szlovákia és Lengyelország legjobb étterme, de érkezik Anna Olson, kanadai sztárcukrász, aki egy angol klasszikust, Viktória királynő kedvenc teasüteményét, a Viktória piskótatortát készíti el.

A fesztivál 14 éves korig ingyenesen látogatható, ráadásul idén a gyerekek részére már külön helyszínnel is készülnek, ahol a játszótér mellett a legkisebbek minden jóval felszerelt babakonyhát találnak, a nagyobbakat egész nap kézműves foglalkozással és egy séf-sulival várják, ahol a Chefparade főzőiskola szakácsaival együtt főzhetnek. A menü persze itt is az idei rendezvény két alapanyagából készül: ropogós mangalica falatkák saját készítésű mártogatóssal, valamint eperburger vanília habbal.

Fotó: Pintér Árpád PIXELTASTER / Gourmet Fesztivál

 Felsorolni nehéz az összes programot, meg sem próbálkozunk vele, az esemény oldalán azonban napszakra lebontva minden fontos információt megtalálnak. A Gourmet Fesztiválra a napijegy ára 3900, a bérlet pedig 7900 forintba kerül, amelyek egy borospohár mellett többek között idén bor, sör, whiskey, pálinka és tokaji borecetes üdítőkóstolót tartalmaznak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek