Borpincéket végigjáró bringatúrát szerveznek tokaji borászok

  Lesz egy hosszabb, önmegtartóztatóan borozgatós túra, de készülnek egy családbarát verzióval is.

     Ötödik éve rendezik meg a Tokajból induló tavaszi Tekerj a hegyre! kerékpártúrát, amelyet két távon is megtartanak május 13-án, szombaton. A hosszabb, 70 kilométeres körben a bringások tekerés közben megismerkedhetnek Hegyalja vidékével, az ottani borászatokkal és pincészetekkel. A túra Tokajból indul, majd Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye, Abaújszántó, Tállya, Mád és Tarcal települését érintve Tokajba tér vissza. A rövidebb távot azonban már inkább családbarát túrának nevezik, ahol 25 kilométert lehet megtenni túravezető irányításával.

  Fotó: Tokaj-turizmus.hu


  A szervezők hangsúlyozzák, hogy a délelőtti órákban rajtoló kerékpáros túra nem verseny, sokkal inkább egy baráti összejövetel, amely a Tokaj Fesztiválkatlan parkolójában a Kóstolja meg Magyarországot Tokajban programhoz kapcsolódik. Ezért ez a két különböző hosszúságú bringás túra is a Tokaj Fesztiválkatlantól indul, és a csapat is oda érkezik vissza. A kerékpártúrára ezen a linken lehet regisztrálni.

  Nézzék meg a bányakatlant is!

  És ha legközelebb is arra tekernek, keressék meg a Fesztiválkatlan rendezvényét is (első előadásukat csak a bringatúrát követő héten tartják), amelyet hazánk egyik Világörökségi helyszínén, egy használaton kívüli, külszíni bányakatlanban tartanak évek óta. Ahol a színpadnak és valójában az egész rendezvényközpontnak a Bodrog folyó közelsége és a környező sziklafal teremt egészen különleges atmoszférát.

  Fotó: Tokaj-turizmus.hu


  De egyedi kialakítású a szezonálisan működő kültéri nagyszínház 2500 fős nézőtere is, amely a jó láthatóság érdekében meredeken emelkedő, legyező alakú formát kapott. A Fesztiválkatlan színpadjának játékfelülete 70 méter széles és 25 méter mély, a középső részébe pedig egy 14 méter átmérőjű forgószínpadot építettek be. A nézőtér alatt pedig több mint 1000 négyzetméteres rendezvényteret használhatnak a fesztiválozók. Ehhez kapcsolódik egy ennél még nagyobb zöldterület és parkoló, a gyerekeknek pedig egy játszótér. Az idei Fesztiválkatlanban musical- és táncelőadásokkal, koncertekkel, kamaraelőadásokkal és humorestekkel várják a látogatókat. A programokról bővebben itt olvashatnak.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Bor és sport a tokaji borvidéken: Kerekdomb Félmaraton és Dűlőbringa Futam - 2017.06.13.
  A legkisebbek Gryllus Vilmossal tekerhetnek, és saját futóversenyen is részt vehetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!