Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját keresik

  Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját keresik

  Tizenhat egri étterem, cukrászda és kávézó vállalkozott arra, hogy kitalálják, megsütik és megfőzik a szerintük Egerre jellemző főételt, desszertet és kávéitalt. Összesen 27 egri ételt és italkülönlegességet dolgoztak ki, hogy aztán vendégeikkel szavaztassák meg közülük a legegribb tányért és poharat.

  Volt, aki a helyi termelők termékeire építette a fogását, míg más inkább a névadásban tisztelgett Eger történelme előtt. De a fogások között találni olyat is, amely a török időket idézi fel, vagy egy komplett szimbólumrendszerben ábrázolja Eger domborzatát és épületeit a tányéron. A szervezők az elkészítéshez mindössze két feltételt kötöttek: az ételeket friss, helyi termelőktől származó alapanyagokból és új receptúra alapján kellett készíteni.

  Ez például egy Törökverő desszert

  A kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze az egri gasztronómiát és felhívja a figyelmet a helyi specialitásokra. Kóstolni és szavazni április végéig lehet, utóbbit ezen az oldalon keresztül. A szavazatokat összesítve májusban derül ki, hogy hol és milyen néven kell keresni Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!