Mandulavirágzáshoz időzítve nyílnak hétvégén az akali boros pincék ajtajai

Mandulavirágzáshoz időzítve nyílnak hétvégén az akali boros pincék ajtajai

Csodáljuk meg együtt a mandulafák virágba borulását, a történelmi pinceépületeket és a gyönyörű balatoni tájat! - hívják a látogatókat az Akali boros napok szervezői az esemény Facebook-oldalán, amelyet március 31-től április 2-ig, azaz ezen a hétvégén tartanak az Akali Művelődési Házban, illetve a Fenye- és Les-hegyi boros pincékben.

A pénteki napon borászati workshopokkal, a mandulatermesztéshez kapcsolódó érdekességekkel és boros irodalmi összeállítással várják a borok szerelmeseit. De lehet majd kóstolni mandulával készült süteményeket és édességeket, szavazhatnak a gazdaasszonyok által készített ételek legjobbjára, és persze az esti órákban nem maradhat el a szokásos bormustra sem, ahol az Akali Borút Egyesület borosgazdái tartanak borkóstolót.

Balatonakali.hu

 A szombat és vasárnap azonban már szinte kizárólag a nyitott pincékről szól majd. A Fenye - és Leshegy borosgazdái mindkét napon saját termelésű boraikkal várják a borkedvelő közönséget a pincéiknél. Az 1 000 forintért megvásárolható „Borra-való" karszalaggal minden pince látogatható, boraik megkóstolhatók. Karszalagot bármely pincénél lehet majd venni, amelyhez egy térképet is adnak. Minderről bővebben itt olvashatnak.

Nyitva tartó pincék, borkóstoló helyek:
1. Barátcsuha Borház Nagy Imre Pincészet
2. Mörk Pince
3. Pribék Ferenc pincéje
4. Fülei Zoltán pincéje
5. Meszleny pince-présház /volt Kiss Vilmos pince/
6. Müller Pince anno 1785
7. Pince Galéria, Lunczer Anikó
8. Levendulaterasz, Matók Katalin
9. Fürtös Pince, Németh Miklós
10. Skrabski Pince, Nagy-Leshegy Kft
11. FÉK Étterem és Kávézó
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek