Mandulavirágzáshoz időzítve nyílnak hétvégén az akali boros pincék ajtajai

  Mandulavirágzáshoz időzítve nyílnak hétvégén az akali boros pincék ajtajai

  Csodáljuk meg együtt a mandulafák virágba borulását, a történelmi pinceépületeket és a gyönyörű balatoni tájat! - hívják a látogatókat az Akali boros napok szervezői az esemény Facebook-oldalán, amelyet március 31-től április 2-ig, azaz ezen a hétvégén tartanak az Akali Művelődési Házban, illetve a Fenye- és Les-hegyi boros pincékben.

  A pénteki napon borászati workshopokkal, a mandulatermesztéshez kapcsolódó érdekességekkel és boros irodalmi összeállítással várják a borok szerelmeseit. De lehet majd kóstolni mandulával készült süteményeket és édességeket, szavazhatnak a gazdaasszonyok által készített ételek legjobbjára, és persze az esti órákban nem maradhat el a szokásos bormustra sem, ahol az Akali Borút Egyesület borosgazdái tartanak borkóstolót.

  Balatonakali.hu

   A szombat és vasárnap azonban már szinte kizárólag a nyitott pincékről szól majd. A Fenye - és Leshegy borosgazdái mindkét napon saját termelésű boraikkal várják a borkedvelő közönséget a pincéiknél. Az 1 000 forintért megvásárolható „Borra-való" karszalaggal minden pince látogatható, boraik megkóstolhatók. Karszalagot bármely pincénél lehet majd venni, amelyhez egy térképet is adnak. Minderről bővebben itt olvashatnak.

  Nyitva tartó pincék, borkóstoló helyek:
  1. Barátcsuha Borház Nagy Imre Pincészet
  2. Mörk Pince
  3. Pribék Ferenc pincéje
  4. Fülei Zoltán pincéje
  5. Meszleny pince-présház /volt Kiss Vilmos pince/
  6. Müller Pince anno 1785
  7. Pince Galéria, Lunczer Anikó
  8. Levendulaterasz, Matók Katalin
  9. Fürtös Pince, Németh Miklós
  10. Skrabski Pince, Nagy-Leshegy Kft
  11. FÉK Étterem és Kávézó
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!