Ebből a tízből kettő biztosan az ország tortája lesz

    Legalábbis hétfőn már kiválasztották a Magyarország Tortája 2017 cím 5 klasszikus és 5 cukormentes jelöltjét, de majd csak augusztusban derül ki, hogy melyik lesz a két következő győztes.

    A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem alapítvány idén is meghirdette a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. A két szervezet idén is új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható recepteket várt, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén 29 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat két kategóriában, melyek a következők:

    Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest

    Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg és egy kis mogyoró hab, mindez mogyoróolajos áthúzóval bevonva.

    Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

     Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest

    Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét és mascarponés sajt mousse, bevonva egy kis áfonyás tükörzselé-réteggel.

    Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

     Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest

    Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel megbolondítva. Joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva.

    Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

     Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest

    Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betéttel. A levendulás csokoládé mousse-t és a feketeribizli krémet fekete tükörzselével vonták be.

    Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

     Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

    Málnás ropogóson citromos, aszaltgyümölcsös felvert, beriolette pillecukor és bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés, zöld tükörzselé borít.

    Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

     A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei közé pedig az alábbi torták kerültek:

    Homok aranya – Horváth Cukrászda

    Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

     Kócos Kajszi - Édességlabor

    Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

     Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda

    Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

     Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda

    Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

     Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda

    Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

     Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a közönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd. Tavaly az Őrség Zöld Aranyát választották Magyarország tortájának, Magyarország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő nevet kapta.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!