2000 séf egyezteti óráját március 21-én a francia menük tálalására

    2017. március 21-én ugyanis a Good France gasztronómiai programsorozat keretében 2000 séf, 2000 különleges francia ihletésű menüsort szolgál fel egyszerre szerte a világon. Ezzel tisztelegnek majd a francia konyha kiválósága, innovációs képessége és az általa képviselt értékek előtt.

    1912-ben Auguste Escoffier kezdett hasonló kezdeményezésbe Dîners d'Épicure néven, amely egy olyan jótékonysági vacsorát jelentett, ahol ugyanazon a napon ugyanazt a menüt szolgálták fel a világ számos pontján a vendégek számára. 2015-ben ennek mintájára indult el Goût de/Good France gasztronómiai programsorozat, amely különböző kategóriájú éttermek bevonásával bővítette ki Auguste Escoffier kezdeményezését.

    Magyarországon 15 étterem – köztük 11 fővárosi – is részt vesz a Goût de / Good France gasztroeseményen, amelyek között a csúcsgasztronómia és a minőségi bisztró egyaránt képviselteti magát, és amelyek március 21-én különleges, kifejezetten az eseményre összeállított, franciás menüsorral várják az érdeklődőket - írja oldalán az ARAZ étterem, amelynek Chef de Cusine-ja, Barka Áron is megálmodta a maga francia menüsorát. A tengeri farkasos menüről részletesebben itt, az akcióban részt vevő éttermek listájáról pedig itt olvashat.

    Fotó: ARAZ Étterem
    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!