Bőröndben érkeznek a krími borok a VinCE borfesztiválra

  Bőröndben érkeznek a krími borok a VinCE borfesztiválra

  A VinCE borfesztivál mesterkurzusaira szokás szerint igazi különlegességek érkeznek minden évben, de néhány tételnek kifejezetten kalandos az útja, mire a kóstolópoharakba kerül. Idén ilyenek lehetnek a krími borok, melyeket a bőröndjében tud majd csak elhozni a borász.

  A Massandra borászat. Előtérben az alapító, Lev Golicin herceg mellszobraFotó: By Александр Яворский - Own work, CC BY-SA 3.0 / Wikipedia

  A hányatott sorsú Krím-félszigeten, Massandra városában 1894-ben létesített borászatot Lev Golicin herceg. Ma a Massandra borászat több mint egymillió palackos gyűjteményével a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel. A gyűjtemény egyik darabját, egy 1775-ös sherryt a londoni Sotheby's aukciós házban 43 500 angol fontért árvereztek el 2001-ben.

  Bár a Massandra borászatból 2016 nyarán elvileg ismét elkezdtek borokat exportálni, a Krím-félszigetet sújtó szankciók miatt a szállítás mégsem lehetséges. Az egyetlen megoldás, ha valaki bőröndben hozza el őket, speciális engedélyek mellett. Ahhoz, hogy az engedélyeket egyáltalán igényelhessék, a Vince szervezőinek igazolni kellett, hogy lefoglalták a Massandra borászának szállását, aki így beadhatta vízumkérelmét, és a folyamat elindulhatott.

  Most már csak drukkolnunk kell, hogy Dárja Zadorocsnaja és a bor egyaránt időben, épségben megérkezzenek Budapestre, a VinCE Budapest Wine Show-ra, amit március 17. és 19. között tartanak a Corinthia Hotelben.

  Massandra egyik pincéje Fotó: By Павел Можаев - Own work, Public Domain / WikipediaFotó: By Павел Можаев - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27626536 / Wikipedia
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!