Ongai párlatverseny: a szőlő- és a málnapálinka menő

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt, amelyen a legjobb helyi pálinkának Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkáját szavazták meg, a verseny abszolút győztese pedig az Agárdi Pálinkafőzde lett.

Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence az elmúlt években nemcsak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka/párlat megmérettetésévé nőtte ki magát. A versenyen a felkért bírák a beérkezett mintákat 20 pontos bírálat alapján értékelték, többek között a párlat tisztaságát, a gyümölcskaraktert, a szájérzetet és a termék harmóniáját vizsgálták.

A Lillafüreden január 21-én tartott pálinkagála keretében szervezett díjátadón előbb a kereskedelemben kapható pálinkák, majd a magán és bérfőzetett minták eredményeit ismertették. Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is érkezett minta, összesen 1318 pálinkával neveztek a versenyre.

Fotó: Takács József / Quintessence Pálinka- és Párlatverseny

A legjobb kereskedelmi főzde, és egyben a verseny abszolút győztese: az Agárdi Pálinkafőzde lett 11 arany- 6 champion nagyarany, 7 ezüst, 1 bronz oklevéllel. A legjobb bérfőzde a Mámor Pálinkaház lett, a legjobb magánfőzőnek Pavlicsek Csabát, a legjobb bérfőzetőnek Pataki Attilát választották. A legjobb magán és bérfőzetett párlat kategóriában Pucsok Sándor szilva pálinkája nyert, a legjobb ongai pálinka díját Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája, a közönségdíjat pedig a Sáppusztai Pálinkafőzde hozhatta el Ongáról a málna pálinkájáért cserébe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek