Először nyert díjat az alföldi gulyásleves

  Először nyert díjat az alföldi gulyásleves.

  A "gulyás a legmagyarabb étel" mondását sokan ismerik, és sokan egyet is értenek vele. De a hivatalos elismerés, bármennyire is meglepő, idáig még hiányzott. A Terra Madre Világnapon azonban elnyerte a Hagyományok, Ízek, Régiók védjegyet - írja a Turizmus.com.

  A Földművelésügyi Minisztérium 1998-ban az Európai Unió Euroterroirs kezdeményezéshez csatlakozva indított egy programot Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) elnevezéssel, hogy létrehozza Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek gyűjteményét. Az így összegyűjtött termékleírásokat azóta is nemzeti kincsként kezelik. Ebben a gyűjteményben jellegzetesen magyar, illetve különleges regionális élelmiszeripari termékek (zöldségek, gyümölcsök, húsipari termékek, sütőipari termékek, italok, tejtermékek, édesipari, cukrászati, és malomipari termékek, fűszerek és száraztészták), továbbá növény- és állatfajták szakmai-történeti leírása kapott helyet.

  Jelenleg hetvenkilenc termelő, összesen 154 termékének van HÍR díja, de ebbe sorba tartozik most már az Alföldi marhagulyás csipetkével receptje is, amit a Magyar Gulyás Gasztro-Turisztikai Egyesület nyújtott be a pályázatra. Az egyesület elnyerte a Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért pályázat oklevelét is.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!