Mesébe illő sütikre kell számítani a hétvégi tortafesztiválon

A mese lesz ugyanis a fő témája az idei sütemény- és tortafesztiválnak, amelyen hagyományos és újhullámos cukrászatok mutatják be termékeiket a hétvégén a Millenáris parkban.

Fotó: Sütnicake Facebook

 

Az elmúlt két évben közel 14 000 sütemény- és tortarajongó 80 hazai cukrászat termékeit kóstolhatta vagy vásárolhatta meg. Az első évben Alice Csodaországban, a második évben a Cirkusz témában készült design tortákat nézhették meg a látogatók, idén pedig minden a mese köré épül. A Millenáris Központ B csarnok épülete idén is desszert szalonná alakul, ahol a hagyományos sütemények mellet a cupcake-ek és tartelette-ek, a brownie-k, cake pop-ok, macaronok és csodálatos design torták várják az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavigyék őket - olvasható a rendezvény weboldalán.

A cukrászatok mellett cukrászati manufaktúrák és tortakészítők is bemutatkoznak, a közönséget esküvői tortakülönlegességekkel, tortakészítő workshopokkal, előadásokkal és cukorvirág készítéssel várják. A rendezvényen a legismertebb bloggerekkel is megismerkedhetnek a látogatók.

A mese témájú torta-designpályázatra profi és hobbi cukrász kategóriában nevezhettek a versenyzők. A rendezvény első napján zsűri értékeli az alkotásokat, de megválasztják a Sütnicake tortáját is. A kiállított alkotásokat árverésre bocsátják, a befolyt összegből állami gondozásban lévő gyerekeket ajándékoznak meg a szervezők.

Idén a program kísérőrendezvényeként először tartják meg a Karácsonyi Dekor Placcot, amelyen hasznos dekorációs, lakberendezési és ajándékötletekkel készülnek a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek