Egy 150 kg-os tohnalat is szétszednek a Budaörsi Halünnepen

Egy 150 kilós tonhal is az asztalra kerül a Budaörsi halpiacon október 8-án. Főzőshow-k, élőzene és füstölt szikiponty is lesz.

"Láttál már 150 kilós tonhalat egészben? Megkóstolnád a TheBigFish marseille-i hallevesét? Ettél már akasztói szikipontyot?" – teszi fel a kérdést a Budaörsi Halpiac a facebook-oldalán. A legtöbben valószínűleg nemmel válaszolunk ezekre a kérdésekre, éppen ezért ideje bővíteni halas ismereteinket.

Budaörsi Halpiac

 A Laci!Konyha! séfje, Mogyorósi Gábor beavat a tökéletes rántott ponty sütésének rejtelmeibe, de látványos halbontásra is sor kerül majd, írja a Diningguide.hu. Egy 150 kilós atlanti kékúszójú tonhal kerül az asztalra, amelyből a Fuji szakácsai készítenek sashimit, de steaket is süttethetünk belőle. A főzőshow-k és kóstolók mellé pedig még élőzene is jár.

Az akasztói szikiponty az Aranyszalag-termékvédjegy várományosa, és ezen a napon fogja megkapni hivatalosan az elismerést - bizonyítva, hogy nem hiába az egyik kedvenc fajtája az Onyx, a Salon, a Csalogány26 és a Bock Bisztró szakácsainak.

A TheBigFish is készül egy különleges menüvel: a marseille-i hallevesének és a füstölt szikiponty kóstolásához itt lehet regisztrálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek