Egy adag tésztával is segítheti Amatrice újjáépülését

 Egy adag tésztával is segítheti Amatrice újjáépülését

Augusztus 24-én nemcsak a föld remegett meg Amatricében, hanem az összes olasz szíve is szerte a világban...Felhívtam az egyik legrégebben itt élő és legismertebb olasz vendéglátóst, a Fausto's étterem tulajdonosát, Fausto di Vora barátomat, hogy fogjunk össze és segítsük mi is Amatrice újbóli felépülését azzal, hogy összeállunk egy napra Budapesten, és gyűjtésbe kezdünk - írja Riedl Annamária a Rozmaring és Csokoládé gasztroblog szerzője a Dining Guide oldalán.

Ezért szeptember 24-én déli 12 órától Spaghettit és Bucatini all'amatriciana-t árulnak majd az Arany János utcai Trattoria Pomo d'oro Étteremben, de nem paradicsomosat, hanem a „gricia"-t, azaz az Amatriciana Bianco-t. Mert amikor a gasztroblogger felhívta Amatrice polgármesterét a tervéről, csak annyit kért cserében, hogy a magyaroknak a helyi alapanyagokból készülő eredeti receptet mutassák be. Ugyanis a földrengés után közvetlen az olasz városban is egyből szervezkedni kezdtek a helyi éttermek, és megegyeztek abban, hogy az igazi támogatás az lesz, ha minden olasz étterem, aki főzéssel akar segíteni a városnak, az Amatriceből szerzi be az alapanyagokat.

Ezen a napon tehát az Arany János utcai étterembe betérő vendégek is annyit fizethetnek az amatricei alapanyagokból készülő szósszal leöntött tésztáért, amennyivel segíteni szeretnék a több száz halálos áldozatot követelő földrengés sújtotta várost. Az étterem a jótékonyságból összegyűlt pénzt Amatrice polgármesterének utalja át.

Egy tűzoltó az összedőlt lakóházak romjai között Amatricében 2016. szeptember 1-jén nyolc nappal azután, hogy 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részétFotó: Alessandro Di Meo / MTI
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek