Steampunk falatozó nyílik a Józsefvárosban

Steampunk falatozó nyílik a Józsefvárosban

Budapest gasztro-turisztikai térképére új gőzkéményként kerül fel a Krak'n Town szeptember 1-jén. A Steampunk Saloon 300 négyzetméteren valósítja meg a gasztronómia–művészet–szórakozás háromszöget. Az étlap a tradicionális angol konyha és a modern gasztronómia fúziója, megspékelve hazai kézműves sörök válogatásával - írja a Turizmus.com.

Krak'n Town Streampunk Saloon

 A steampunk kortárs művészeti irányzat gyökerei még H G. Wells és Jules Verne munkásságáig nyúlnak vissza. Reneszánsza a 80-as évek Angliájából indult, és formavilágával pillanatok alatt belopta magát a mindennapjainkban fogyasztott művészeti termékek közé. Még a mainstream kultúrafogyasztók is találkoznak ezzel a stílussal fogaskerekek, réz idomok és a viktoriánus motívumok formájában filmek, színdarabok és zenekarok díszleteiben.

De a steampunk tematikája a sci-fi egyik válfajának is tekinthető. A látványvilág a viktoriánus kor divatját keveri a gőzgépek korában megszokott szerkezetek, gépek megjelenésével, mindezt a jövőbe helyezve, valamilyen poszt apokaliptikus esemény utánra, de jövőbeli technikai vívmányokkal beoltva. A látványvilágnak is nagy követőbázisa van világszerte, de kis közösségekből, magányos rajongókból itthon is találni számtalan követőt. Budapesten a Krak'n Town Steampunk Saloon is ilyen, ahol a jövőt meg is kóstolhatjuk - teszi hozzá a Kávéházmagazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek