Újra megnyílt a csíkos, dunaparti lakókocsi-bár Szentendrén

Az italokat lakókocsiból mérik, a fákon függőszékek lógnak, a parton újrahasznosított anyagból készült bútorok és nyugágyak csábítják pihenésre az arra járót. A dunaparti Kacsakő Bisztró pont olyan, mint egy apró, kék és fehér csíkokban pompázó tengerparti bár.

Fotó: koczangabor.wixsite.com

 

2012 júniusában nyitott meg először a Kacsakő Bisztró Szentendrén a gát végénél, a régen főleg kutyasétáltatónak használt partszakasz árnyat adó fái alatt. A környék lakói hamar felfedezték maguknak, és azóta minden szezonban jó időben, napszaktól függetlenül telik meg a part szinte összes nyugágya.

Fotó: Kacsakő Bisztró / Facebook

Ezen a nyáron végül hosszas huza-vona után eresztette közel magához a nagy folyó a dunaparti bisztrót. Július utolsó napjaiban emelkedő vízállásnál nyitott meg a szentendreiek és budapestiek kedvelt lazulóhelye. A fröccsök továbbra is bubisak, a sörök hidegek és csehek, a limonádé gyümölcsös és hűsítő. Az idei év legnagyobb durranása azonban az a melegsárga BBQ pit box, amiből sütés után olyan húsételek kerülnek a Kacsakő vendégeinek asztalára, hogy az a Dunakanyarban, de Budapesten is párját ritkítja - írja Szentendre városoldala.

Így aztán minden szombaton és vasárnap családi programokkal várják a kilátogatókat: ezúttal a kő- és kavicsfestéseiről ismert Kyru tart kreatív foglalkozást kicsiknek és nagyoknak. A programokat az önkormányzat támogatja. A napokban írtunk a szentendrei Dumtsa Korzó tavasztól őszig tartó klassz utcai rendezvénysorozatáról, a Kacsakő Bisztró pedig mostantól csak egy újabb ok lehet, amiért érdemes Szentendrére látogatni a Dunakorzó fővárosi végén.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Szentendreiek házába leshetünk be a hétvégén
A nyár utolsó hétvégéjén késő éjszakáig kulturális és gasztronómiai programok várnak minden korosztályt Szentendre belvárosában. Idén először az itt élők is megnyitják házaik, galériáik, műhelyeik ajtaját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek